تحلیل سخت افزار:آیا اورکلاک کارت گرافیک RX480 ممکن است؟مشکلات پیش رو چیست؟


عضو شوید



:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وب سایت من خوش امدید






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار مطالب

:: کل مطالب : 354
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 4

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 142
:: باردید دیروز : 126
:: بازدید هفته : 387
:: بازدید ماه : 3753
:: بازدید سال : 3753
:: بازدید کلی : 196467

RSS

Powered By
loxblog.Com

تحلیل سخت افزار:آیا اورکلاک کارت گرافیک RX480 ممکن است؟مشکلات پیش رو چیست؟
چهار شنبه 9 تير 1395 ساعت 17:29 | بازدید : 418 | نوشته ‌شده به دست فرهاد مرادی | ( نظرات )
0dc28c5524c53d3b8602a6470de0b125_L.jpg

 

تحلیل سخت افزار:آیا اورکلاک کارت گرافیک RX480 ممکن است؟مشکلات پیش رو چیست؟

همانطور که می دانید،کارت گرافیک های مبتنی بر ستاره قطبی تا ساعاتی دیگر در بسیاری از کشورهای لانچ خواهند شد.به دلیل همزمانی عرضه RX400 ها با کارت گرافیک های پاسکال مانند GTX1080،جنگ رسانه ای بزرگی در جریان است.از یک طرف کاربران و خریداران را در تمام نقاط جهان داریم که به دنبال بهترین انتخاب به نسبت هزینه پرداختی هستند،از سوی دیگر اخباری است که از هر دو تیم به گوش می رسد.یک روز انویدیا به اخبار بد AMD می خندد و روز دیگر غول قرمز رنگ به اشتباهات انویدیا لبخند می زند!

 

در این شلوغی ها،مهمترین وظایف ادیتور و متخصصین سخت افزار،آشنایی کاربران با تمامی نقاط ضعف و قوت است.بدون حمایت از هیچ یک از برندهای تولید کننده سیلیکون،تنها به ارائه اخبار،تحلیل و مشاوره های سخت افزاری خواهیم پرداخت.

چندیست که مسئله اورکلاک کارت گرافیک های RX400 موجب زیر سوال رفتن AMD در این زمینه شده است.اخباری که در هفته گذشته به گوش رسید،حاکی از آن است که توان اورکلاک این کارت گرافیک چندان بالا نبوده و علاوه بر آن کنترل دما در این حالت کار بسیار سختی است.اطلاعات اولیه از نتایج اورکلاک کارت گرافیک رفرنس RX480 به وسیله Chiphell منتشر شد.در این تست،دو عدد کارت گرافیک RX480 به حالت CrossFire قرار گرفته و تنها کمی پس از استارت،دمای هسته به محدودیت حراراتی کارت گرافیک نزدیک شد.یادتان باشد که کولر RX480 به شدت ساده است.خبری از هیت پایپ نبوده.یک هیت سینک آلومنیومی با قسمتی از مس که بر روی سیلیکون قرار می گیرد.یک فن ساده نیز در محفظه دمنده قرار دارد.این کولر به نوعی ساده تر از کولر رفرنس انویدیا است. فرکانس پایه در کارت گرافیک RX480 برابر با 1266 مگاهرتز است.AMD اعلام کرده بود که این محصول توانایی اورکلاک را داراست. همانطور که در تب GPU TEMP نیز مشخص بود،دمای کارت گرافیک ها در زمان تست FireStrike به 82 الی 87 درجه سانتی گراد رسیده است که به واقع رقم بسیار بالایی محسوب می گردد.این در حالی است که هر دو کارت گرافیک تنها 20 مگاهرتز اورکلاک شده و فرکانس موثر هسته به 1288 مگاهرتز رسیده است.

این تست به سرعت در رسانه های معتبر جهان منتشر شده و طرفداران AMD را آزرده خاطر کرد.پس ولتاژ بسیار پایین هسته و اورکلاک 20% درصدی ستاره قطبی 10 کجا رفته است؟یک شرکت هنگ کنگی در روز گذشته مطلب جالب توجهی را منتشر ساخت.این نشریه معتقد است که دلیل خاصی برای عدم ارائه مشخصات کارت گرافیک های سفارشی RX480 وجود دارد،از آن مهمتر،تنها محدودیت AMD برای تولید کنندگان کارت گرافیک،یعنی تقاضای لانچ پس از نسخه های رفرنس بود.جالب است بدانید که AMD بر خلاف Nvidia تولید کنندگان کارت گرافیک را برای اورکلاک محدود نکرده و دست آنها برای هر فرکانسی که در توان کارت گرافیک باشد،باز است.خنک ساختن و مدار تغذیه نیز می تواند از زمین تا آسمان با مدل های رفرنس متفاوت باشد.خوب از بحث اصلی دور نشویم،این نشریه هنگ کنگی معتقد است که باید در انتظار یک اورکلاک تخصصی باشیم.حتی این رقم می تواند تا بیش از 1.5 گیگاهرتز برای GPU باشد.

در نتیجه کمپانی ها برای سورپرایز بازار و عدم تقلب برندهای رقیب،هیچ گونه تصویر و مشخصات فنی از کارت گرافیک های خود را منتشر نکرده اند!این نظر کاملا درست است.خوب بیاید کارت گرافیک های GTX1000 را مثال بزنیم.از یک ماه پیش از ارائه رسمی،تصاویر و مشخصات فنی بسیاری از کارت گرافیک های سفارشی (Custom) مبتنی بر پاسکل روشن بود.دلیل آن هم این بود که کمپانی ها می دانستند که فرکانس اورکلاک دارای یک سقف مشخص شده از سوی انویدیا است و در نتیجه کمپانی ها قادر به شکستن قانون بازی نیستند!

اما بنده نشانه های در دست دارم که نشان از توان بالای اورکلاک کارت گرافیک RX480 است.به همراه شما عزیزان،این نشانه ها را بررسی می کنیم.

دلیل اول؛به عنوان مثال به تازگی اسلاید هایی از برند سافایر (Sapphire) لو رفته است که نشان از یک برنامه ریزی قدرتمند برای اورکلاک دارد.در این اطلاعات روشن شده است که AMD برنامه ریزی خود به منظور اورکلاک نرم افزاری این کارت گرافیک را به خوبی انجام داده است.نرم افزار جدید AMD تحت عنوان Radeon WattMan به منظور اورکلاک سطح بالا معرفی شده است.

Radeon WattMan جایگزین نرم افزار AMD Overdrive خواهد شد.اما کاربرد اصلی این نرم افزار تنها در بالا بردن فرکانس هسته نیست. Radeon WattManسخت افزار را با توجه به محدوده توانایی (توانایی تحمل فشار) بالا برده و پس از این اقدام،سفارشی سازی دما،کنترل فرکانس،کنترل ولتاژ و جریان را تحت اختیار خود می گیرد. در نتیجه اسلاید های منتشر شده،هماهنگی تولید کنندگان کارت گرافیک با AMD را در زمینه های تخصصی اورکلاک نشان می دهد.

نکته:

در علم سخت افزار،تولید چنین سامانه ای کار چندان ساده ای نیست.تنها در صورتی که به صورت انبوه به تولید برسد،می تواند ارزش هزینه و وقت مصرف شده را داشته باشد.کوچکترین باگ در هر دو زمینه سخت افزار و نرم افزار،می تواند کارت گرافیک را نابود کند.

دلیل دوم؛AMD پتانسیل اورکلاک را برای ستاره قطبی 10 بسیار بالا توصیف کرده است.RX480 نیز از لیتوگرافی 14 نانومتری بهره می برد.به جرات می توان گفت: ((یکی از دلایل شکست RX480 در آزمون اورکلاک CF به دلیل عدم تحمل دما و کولر نامناسب است)). BitsAndChips در گزارش جدید خود،به درایورهای جدید AMD اشاره کرده است.این مجموعه اضافه می کند: “AMD درایورهای جدید خود را برای اورکلاک در سطوح بالا بهینه کرده است.”سپس در ادامه تشریح این وضعیت،به مدار انتقال فاز-جریان اشاره می کند که توانایی بالایی در اورکلاک دارد.شاید تعاریف BitsAndChips کمی اغراق آمیز باشد،اما نقش درایورهای جدید،توسط برخی از ادیتورهای نزدیک به AMD نیز اعلام شده بود. BitsAndChips در ادامه اضافه می کند GPU از توان اورکلاک بالایی برخوردار است،اما توان مشکلات حرارتی در کولر مرجع دست و پای آن را بسته است.اما MSI،ASUS، Powercolorو Sapphire کارت گرافیک های سفارشی هستند که از کولر و مدار چاپی بسیار قدرتمند تر از مدل رفرنس بهره می برند. BitsAndChips حتی به صراحت به ضعف بردهای رفرنس اشاره کرده و می گوید ابعاد کوچک آن مقداری دست و پا گیر است اما تولید کنندگان کارت گرافیک آن را حل کرده اند.

دلیل سوم؛ولتاژ و ارتقاء فرکانس در RX400 ها خصوصا RX480 8GB است.به عنوان مثال اطلاعت نشان می دهد که XFX یک کارت گرافیگ RX480 8GB را تا فرکانس 1328 مگاهرتز اورکلاک کرده است،و این در حالی است که تغییرات زیادی در زمینه القاء ولتاژ وجود ندارد.گزارش هایی که از ولتاژ هسته در این کارت گرافیک وجود ندارد،حاکی از آن است که GPU در ولتاژ پایدار 1.0875~ قادر به دستیابی فرکانس موثر 1.33 گیگاهرتز است.یعنی فرکانس های پایه مانند 1266 مگاهرتز،در ولتاژ های 1.025 ولت به دست می آیند.برای آشنایی بهتر با این مقوله،کارت گرافیک های سری 300 از AMD را مثال می زنم.ولتاژ مورد نیاز هسته در این کارت گرافیک ها 1.25~ ولت بوده و لازم به ذکر است که کارت گرافیک GTX1080 و اکثر مدل های GTX900 نیز دارای ولتاژ هسته ای کمتر از 1.25 ولت هستند.

همانطور که در ابتدای متن نیز بدان اشاره شد،AMD شرکای تجاری خود را در محدود به استفاده از ولتاژ و فرکانس مشخص نمی کند و این کمپانی ها هستند که داوطلبانه دست به تغییر بردهای مرجع زده و به دلخواه آنها را تغییر می دهند.حال باید منتظر کارت گرافیکی باشیم که توان عملیات مستقیم آن بیش از 5 ترافلاپ گزارش شده،اما در تست های فریم دهی،بسیار نزدیک به GTX970 با OC سطح پایین ایستاده است.

 

گیگر:

لینک مطلب

 




:: برچسب‌ها: تحلیل سخت افزار:آیا اورکلاک کارت گرافیک RX480 ممکن است؟مشکلات پیش رو چیست؟ ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: